Το έντονο ενδιαφέρον του αραβικού κόσμου για επενδύσεις στον τουριστικό τομέα, υπογράμμισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, στη διάρκεια της ομιλίας του στο αραβοελληνικό οικονομικό φόρουμ, στο Καβούρι.

Αφού σημείωσε ότι η ανταλλαγή τουριστικών και πολιτιστικών αγαθών δημιουργούν το υπόβαθρο για πολυεπίπεδες συνεργασίες, ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε ότι οι Άραβες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στον χώρο των ξενοδοχείων, των χιονοδρομικών κέντρων, των μαρινών και συγκεκριμένα, σε πεδία, όπου το ελληνικό κράτος έχει την κατοχή. «Οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν όποια νομικά προβλήματα υφίστανται, προκειμένου οι επίδοξοι επενδυτές να κινηθούν σε πρόσφορο έδαφος», είπε.

Ταυτόχρονα, όπως τόνισε ο υπουργός, η άρση του καμποτάζ δημιούργησε νέα δεδομένα στον αραβικό κόσμο, που πλέον θέλει να ταξιδέψει σε ελληνικούς προορισμούς και γιατί όχι και να επενδύσει.

Διόλου ευκαταφρόνητες, εξάλλου, είναι οι επενδύσεις των Ελλήνων, που δραστηριοποιούνται στα εμιράτα. Ο αριθμός των εταιρειών είναι 40 και τα επενδυμένα ελληνικά κεφάλαια μόνο στην Αύγυπτο φτάνουν τα 700 εκατ. δολάρια.