Για «παρωδία» ιδιωτικοποίησεων μίλησε ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Σταθάκης, εκφράζοντας, παράλληλα, την αντίθεση του κόμματός του στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για την ανάγκη μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι έτσι απομακρύνεται η Ελλάδα από το ευρωπακό μοντέλο και πλησιάζει στο βαλκανικό .

«Το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων που ήταν τόσο ψηλά στην ατζέντα του μνημονίου, αλλά είναι μια παρωδία τελικά. Έχει φέρει μηδέν έσοδα μέχρι στιγμής, ένα κτίριο μόνον έχει πουληθεί. Τα 50 δισ. έγιναν 10 και τώρα 2,5 και η εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, που γι’ αυτό το λόγο έγινε (το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων), προφανώς δεν μπορεί να γίνει με 2,5-3 δισ.», επισήμανε ο κ. Σταθάκης μιλώντας στον ραδιοσταθμο «Βήμα».

Για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων, ο κ. Στραθάκης σημείωσε ότι «στην Ελλάδα έχουμε ήδη πολύ δυσανάλογη συνεισφορά των μισθωτών (50% των φορολογικών εσόδων), ίδια συνεισφορά του ΦΠΑ και μειωμένη συνεισφορά των επιχειρήσεων, επί του φόρου επί του κεφαλαίου, όπως λέμε».

Και πρόσθεσε, καταλήγοντας, ότι «αυτή την ήδη μειωμένη συνεισφορά του κεφαλαίου, έρχεται ο κ. Σαμαράς και εξαγγέλλει να μειωθεί περαιτέρω. Αυτό μάς απομακρύνει από τη φορολογική δομή των ευρωπαϊκών εσόδων και μας πλησιάζει πολύ περισσότερο στην κατάσταση της Βουλγαρίας που έχει πολλούς έμμεσους φόρους, πολλούς μισθωτούς φόρους».