Την ανεξάρτητη κάθοδο του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής» στις εκλογές προανήγγειλε επί της ουσίας ο Αλέκος Αλαβάνος, απορρίπτοντας ενδεχόμενο συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ ή ΔΗΜΑΡ.
«Έχω διαχωρίσει το δρόμο μου από το ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά στον Alpha 9,89, ο επικεφαλής του Μετώπου ενώ κατέστησε σαφές ότι το κίνημά του δεν έχει κοινά στοιχεία με τη ΔΗΜΑΡ.
«Τι σημαίνει σήμερα συνένωση των δυνάμεων της αριστεράς; Τι κοινό θα μπορούσαμε να έχουμε εμείς με τη ΔΗΜΑΡ», διερωτήθηκε ο κ. Αλαβάνος.
«Πιστεύω στη συλλογική ηγεσία και στη δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών. Έχω διακρίνει ότι οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να μιλήσουν με απόλυτη ειλικρίνεια στον κόσμο», πρόσθεσε.
«Είχα διαβάσει ότι η Ελλάδα θα πάει σε εμφύλιο πόλεμο και δεν το κατάλαβα τότε αλλά τώρα το καταλαβαίνω», δήλωσε ο κ. Αλαβάνος, τονίζοντας ότι «η οργή δε χρειάζεται να είναι τυφλή και μέσα στην κοινωνία, η μια κατηγορία να απαξιώνει την άλλη. Αυτή η απαξίωση της πολιτικής είναι ένα φαινόμενο, όχι μόνο ελληνικό και θέλει απάντηση με μια ριζική αλλαγή των κανόνων της πολιτικής».
Ο επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής διέψευσε ότι συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή. «Ήταν ψέμα αυτό που έγραψαν σχετικά με μένα και την εκδήλωση μνήμης Καραμανλή. Καμία σχέση δεν είχαμε με αυτή την εκδήλωση, δεν μας ενδιέφερε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Βλέπουμε ένα κράτος που χρησιμοποιεί όλο και πιο ακραίες και αυταρχικές μεθόδους που προκαλούν στον κόσμο θυμό που εκφράζεται με βροντερό τρόπο», σχολίασε ο Αλέκος Αλαβάνος για τα επεισόδια στην Ιερισσό και πρόσθεσε ότι «θα έπρεπε να είχε γίνει δημοψήφισμα στην τοπική κοινωνία για την επένδυση. Παρά την κρίση, την έλλειψη θέσεων εργασίας όλος αυτός ο κόσμος δε θέλει μια επένδυση που είναι καταστροφική».
«Έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο όπου στηρίζονται οι πιο ακραίες επενδύσεις», πρόσθεσε.
«Δεν μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις να συμπιέζουν την πολιτική συζήτηση μέσα στη χώρα δημιουργώντας ένα φόβητρο τι θα μπορούσε να συμβεί εάν βγαίναμε από το ευρώ. Όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν σχέδιο Β, δηλαδή τι θα μπορεί να γίνει αν βγουν από την ευρωζώνη. Μόνο η Ελλάδα δεν έχει», κατέληξε ο κος Αλαβάνος.
Για τον τραγικό θάνατο των φοιτητών από το μαγκάλι ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε: «Κατά τη γνώμη μου (ο θάνατος των φοιτητών από το μαγκάλι) συνδέεται μ’ αυτή την επιστροφή σε συνθήκες πολύ μεγαλύτερης καθυστέρησης και ανασφάλειας για όλο τον κόσμο, επομένως είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής».