Οι ιταλικές εκλογές αποτελούν μήνυμα κατά της ευρωλιτότητας, εκτίμησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, «ένα μήνυμα ότι οι πολιτικές λιτότητας έχουν φέρει τους ευρωπαϊκούς λαούς στα όριά τους και ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι».

Όλα δείχνουν ότι υπάρχει ένας αναβρασμός στην Ευρώπη, μία εκ των πραγμάτων αμφισβήτηση των κυρίαρχων πολιτικών, δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, και εάν δεν ληφθούν πολύ σοβαρά αυτά τα μηνύματα, προειδοποίησε, «μπαίνουμε σε μια περίοδο όπου τα πράγματα θα χαρακτηρίζονται από μεγάλη αβεβαιότητα, από μεγάλες συγκρούσεις, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό στο πολιτικό και στο κοινωνικό πεδίο και για την ίδια τη συνέχεια της Ευρώπης».

Σε ερώτηση αναφορικά με τον κατώτατο μισθό ο κ. Σκουρλέτης σημείωασε:  «Δεν είναι μόνο θέμα ηθικό η επαναφορά του. Αυτό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος. Δεν είναι ότι απλώς θέλουμε να διορθώσουμε μια αδικία. Γιατί και η πρόθεση του να διορθώσεις μια αδικία καλό είναι να την έχεις, αλλά πρέπει να μπορείς και ταυτόχρονα να την υλοποιήσεις. Είναι ταυτόχρονα και ένα αναπτυξιακό εργαλείο. Η βελτίωση, η αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης σ΄ αυτά τα επίπεδα προκαλούν ένα αναπτυξιακό σοκ θετικό, μικρόν μεν, στην αγορά και στην ελληνική οικονομία. Γιατί τα χρήματα αυτά πηγαίνουν όλα στην κατανάλωση, δεν πηγαίνουν στην αποταμίευση, δεν πηγαίνουν στις επενδύσεις. Μ΄ αυτή την έννοια, όταν εμείς μιλάμε για αναστροφή της καθοδικής πορείας της οικονομίας, προϋποθέτει να ξεκινήσουμε, μαζί με άλλα μέτρα, και από αυτό. Να ενισχύσουμε την αγοραστική, καταναλωτική δύναμη αυτών που ήταν στα 786 ευρώ και έχουν πέσει τώρα στα 570 και στα 580.