Σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόταση του για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη συνεδρίαση της γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.

Ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση για προκαταρκτική με ένα κείμενο που είναι «πολιτικά και ηθικά κατάπτυστο, σαν προκήρυξη της βίλας Αμαλία».

«Δεν ενδιαφέρεται για την ουσία της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ αλλά για τη δημιουργία εντυπώσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την φύση του επένδυσε στην καταστροφή και έχασε και πάλι. Τώρα τα παίζει όλα για όλα με ένα πολιτικό ρεσάλτο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατηγορεί ότι καλύπτουμε εκδότες και άλλους παράγοντες που ήταν στη λίστα Λαγκάρντ. Ποιους; Αυτούς που ελέγχαμε ήδη με το ΣΔΟΕ; Ποιος έδωσε προς δημοσίευση τη λίστα; Κάποιος που την είχε και είπε ότι δεν την έχει. Ας απαντήσει ο κ.Τσίπρας».

Επιπλέον στην τοποθέτηση του ο κ.Βενιζέλος σημείωσε πως αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ έχει μέτωπο και με το ΣΥΡΙΖΑ και με την Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατό «να αφήσουμε την Χρυσή Αυγή να ψαρεύει στα θολά νερά της ανάγκης, της ανέχειας και να οργανώνει συσσίτια μόνο για Έλληνες».

Ο κ.Βενιζέλος σημείωσε ότι προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι η σταθερότητα, η στρατηγική, η καθαρότητα, η εθνική υπευθυνότητα, η μεταρρυθμιστική επιμονή και η πανστρατειά, τόνισε ότι είναι η ηθική υποχρέωση να μιλήσουμε στο όνομα του ανέργου και κυρίως του νέου και υποστήριξε πως «η κυβέρνηση δεν είναι κυβέρνηση της ΝΔ, με την οποία συνεργαζόμαστε. Είναι κυβέρνηση τριών κομμάτων, στην οποία συμμετέχουμε και συνδιαμορφώνουμε» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Όσον αφορά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Βενιζέλος είπε ότι αυτό θα αρχίσει στις 28 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 3 Μαρτίου ενώ θα προηγηθεί το συνέδριο της νεολαίας. Όπως είναι το Συνέδριο θα είναι αυθεντικό και ουσιαστικό και δεν θα είναι συνέδριο κομματικής αυτοεπιβεβαίωσης και περιχαράκωσης.