Ο Μπαν Κι-μου, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, θα είναι το πρώτο ραντεβού στη σειρά συναντήσεων που θα κάνει από αύριο στη Νέα Υόρκη ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στην συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί με αξιωματούχους εβραϊκών οργανώσεων ενώ τη Δευτέρα θα παραστεί και θα μιλήσει στη Σύνοδο Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας. Το θέμα της συζήτησης είναι «Η αντιμετώπιση της πρόκλησης της φτώχειας, της πείνας και της ισότητας των φύλων».

Θα μεταβεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρό του αλλά και σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες της Γουόλ Στριτ.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Τζον Κέρι και τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας Μαξ Μπάουκους.

Ο Παπανδρέου θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον και μετέπειτα θα κάνει συναντήσεις ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια αλλά και με τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Το βράδυ της Τετάρτης θα μιλήσει σε δεξίωση προς τιμή του στο ελληνικό γενικό Προξενείο και θα παραστεί σε άλλη δεξίωση στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης που θα διοργανώσει το Ίδρυμα Κλίντον προς τιμή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Την Πέμπτη το πρωί, θα παραστεί στην έναρξη των εργασιών της 65ης Γενικής Συνέλευσης και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα έχει αρκετές συναντήσεις με ξένους ηγέτες.