Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης, της διαφθοράς, των τραπεζών, των μέσων ενημέρωσης έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το τρίγωνο της αμαρτίας (εννοώντας την πολιτική εξουσία, της τράπεζες και τα ΜΜΕ) δεν είναι πια παντοδύναμο, ξεψυχισμένα βρυχάται και απειλεί» είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να «μπουν μπροστά στην υπόθεση της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού».

«Μας κουνούν το δάχτυλο οι κυβερνητικοί εταίροι και τα προπαγανδιστικά τους μέσα, όμως δεν έχουν καταλάβει πού βρισκόμαστε» ανέφερε.

«Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να συμβιβαστούμε, να συμπεριφερθούμε σαν όλα τα καθωσπρέπει κόμματα εξουσίας» είπε προσθέτοντας ότι «είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια από τα ίδια». «Δεν ανησυχούμε όταν μας πολεμούν, αλλά όταν μας καλοπιάνουν» τόνισε.

Από τα πυρά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέφυγε ο Α. Σαμαράς για τον οποίο είπε ότι έχει δώσει «όρκο σιωπής» και πως πρωτοστατεί σε επιχείρηση συγκάλυψης της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ για να «συγκαλύψει τους συνεταίρους του».

Για το Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «από αθώα περισταρά, έγινε αποδιοπομπαίος τράγος».

Στο επίκεντρο η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φάνηκε να έχει πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ.

«Τους συναντήσαμε στην λίστα Λαγκάρντ, μια παρέα 100 οικογενειών που διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας», είπε μεταξύ των άλλων. Ενώ έκανε λόγο για εκπροσώπους «του καζινοκαπιταλισμού, που απλά αντάλλασαν θέσεις όσο τα δύο κόμματα εναλλάσσονταν στην εξουσία». Στη λίστα «είναι όλοι μέσα, αυτοί που έλεγαν ότι πρέπει οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να φτωχύνουν, αυτοί που έλεγαν ότι όλοι μαζί τα φάγαμε και κατηγορούν τους πολίτες ως υπαίτιους της κρίσης».

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες περί επιχείρησης του ΣΥΡΙΖΑ να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «είναι για γέλια» και προσέθεσε ότι «δεν χρειάζεται άλλωστε καμία προσπάθεια δική μας. τα έχουν καταφέρει μία χαρά μόνοι τους όσοι ήταν στην ηγεσία του κόμματος και το έχουν σήμερα καταντήσει συνιστώσα της ΝΔ».