Η ανάπτυξη, οι νέες θέσεις εργασίας, το φορολογικό νομοσχέδιο και θέματα λειτουργίας και συντονισμού της κυβέρνησης βρέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων των πολιτικών αρχηγών, κατά τη δίωρη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο την κατάρτιση ενός «σχεδίου πλεύσης» για αναστροφή της ύφεσης.

Όπως προέκυψε από τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη, παραμένουν κάποια ανοικτά ζητήματα στο φορολογικό, τα οποία παραπέμπονται προς συζήτηση στη Βουλή.

Εξάλλου, η αλλαγή του εκλογικού νόμου και το ενδεχόμενο ενός κυβερνητικού ανασχηματισμού δεν συζητήθηκαν στη  συνάντηση, σύμφωνα με κύκλους του ΠΑΣΟΚ.

Αντίθετα, συζητήθηκαν θέματα της Δικαιοσύνης και της λειτουργίας του κράτους ώστε να υπάρξει αποτελεσματικός συντονισμός.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπου φαίνεται να επιλέγεται μια λύση η οποία θα ικανοποιήσει τους εργαζόμενους, ενώ συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τους οδικούς άξονες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι τρεις αρχηγοί φαίνεται να συμφωνούν στην τοποθέτηση από κάθε κόμμα ενός εκπροσώπου, που θα εναλλάσσεται με άλλα στελέχη του ίδιου κόμματος, κάτι που θα βοηθήσει στην επικοινωνία μεταξύ των τριών κομμάτων, ώστε να υπάρχει καλύτερος πολιτικός συντονισμός, θέμα που έθιξε και ο κ. Βενιζέλος στις δηλώσεις του.