Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός,  προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στο Παρίσι βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για συνάντηση με την Γαλλίδα ομόλογό του, Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και με διεθνείς επενδυτές. Το απόγευμα ο κ. Παπακωνσταντίνου θα βρίσκεται στη Φραγκφούρτη, όπου θα συναντηθεί με και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν-Κλοντ Τρισέ και νωρίτερα με διεθνείς επενδυτές.

Αναλυτικά σήμερα:

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Στις 9:15 π.μ. στις Βρυξέλλες η άφιξη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στο πλαίσιο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στις 10 π.μ. στις Βρυξέλλες, συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στις 10 π.μ. περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Αθήνας και μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκου Σοφιανού, στα εμπορικά καταστήματα των οδών Κατεχάκη και Πραντούνα.

Στις 10:30 π.μ. στις Βρυξέλλες, η έναρξη της πρώτης συνόδου εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στις 11 π.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί του νέους πρέσβεις της Ιαπωνίας, Hiroshi Toda, της Ουκρανίας, Volodymir Sbkurov, της Δημοκρατίας της Ινδίας, Tsewang Topden και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας, Oto Agripino Maia, οι οποίοι θα επιδώσουν τα Διαπιστευτήριά τους.

Στις 11:30 π.μ. στο Λύκειο Μεσσαπίων η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μέτρων για τη διαχείριση του περιβαλλοντικού κινδύνου στην περιοχή της Μεσσαπίας.

Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφερειών (ΠΟΣΥΠ) που αντιδρά στις μετατάξεις των υπαλλήλων στο πλαίσιο του σχεδίου «Καλλικράτης».

Στις 6 μ.μ. συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Σπύρου Κουβέλη με τον υφυπουργό Οικονομίας της Γερμανίας, Δρα Bernd Pfaffenbach.

Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη στον Δήμο Παύλου Μελά.