Εδώ και μήνες συζητιόταν ως ενδεχόμενο η υποψηφιότητα του Β. Μιχαλολιάκου για το δήμο του Πειραιά. Πριν από λίγο ο βουλευτής της ΝΔ την ανακοίνωσε επίσημα δηλώνοντας ότι ο λόγος που τον οδήγησε εκεί ήταν ότι τα τελευταία χρόνια, τα πράγματα για τον Πειραιά έχουν πάρει άσχημη τροχιά.

Δήλωσε ακόμη ότι αποσύρεται από την κεντρική πολιτική σκηνή και ότι θα προσπαθήσει από την πρώτη Κυριακή να κερδίσει το Δήμο Πειραιά.

«Αυτή μου την σκέψη, την είχα ανακοινώσει εδώ και πολύ καιρό, στους πιο στενούς συνομιλητές μου και για αυτό είχε από μήνες συζητηθεί ως ενδεχόμενο. Είναι αλήθεια επίσης, ότι μετά από την εμπλοκή μου στο συντονισμό των αυτοδιοικητικών εκλογών σε όλη την Ελλάδα, ως Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισα προσωρινά να αναστείλω, αυτή τη θερμή μου επιθυμία.

Είπαν μερικοί ότι μεθόδευσα έτσι, τη διαδικασία επιλογής υποψηφίου στον Πειραιά, ώστε να καταλήξει στην δική μου υποψηφιότητα. Δε θα απαντήσω σε αυτές τις αστειότητες όπως δεν χρειάζεται να απαντήσετε κι εσείς. Η αλήθεια είναι μία, και είναι, ότι αποφάσισα μετά από δική σας απαίτηση να αφήσω πίσω τις όποιες αναστολές μου.

Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος για Δήμαρχος του αγαπημένου μας Πειραιά, του Πειραιά που μου έδωσε, με τη βοήθεια του Θεού, μια δεύτερη ευκαιρία να «ξαναγεννηθώ», μετά την δολοφονική επίθεση εναντίον μου» είπε μεταξύ άλλων.