Η κυβέρνηση θα δώσει στους κατόχους άδειας φορτηγών τη δυνατότητα να αποσβέσουν την αξία της άδειας, αφαιρώντας την από τα ετήσια έσοδά τους, δεσμεύτηκε στη Βουλή ο Δ. Κουσελάς.

Η απόσβεση μπορεί να γίνει μέσα σε 3 έως 7 χρόνια, διευκρίνισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών και τόνισε ότι στόχος της ρύθμισης είναι να μην απαξιωθεί η άδεια που κατέχουν.

Η απόσβεση θα μπορεί να μεταφερθεί αν κάποια χρονιά δεν έχουν έσοδα αλλά και να μεταφερθεί αν μεταβιβάσουν την άδεια.

Σε μεταφορείς μικρών «νομαρχιακών» βυτιοφόρων η απόσβεση θα είναι προσαυξημένη κατά 50%, ενώ η ρύθμιση θα κατατεθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Από την πλευρά του ο Π. Ρήγας έκανε λόγο για δυνατότητα δανειοδότησης με πολύ χαμηλά επιτόκια και ενίσχυση από αναπτυξιακά προγράμματα με έως και 100.000 ευρώ για 3 χρόνια, για τις ΑΕ που ήδη υπάρχουν ή θα σχηματιστούν.

Το νομοσχέδιο ψηφίζεται επί της αρχής από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καταψηφίζεται από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επιφυλάξεις διατύπωσε ο ΛΑΟΣ.

Αύριο θα προσέλθουν στην κοινοβουλευτική επιτροπή οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να διατυπώσουν τις απόψεις τους για το νομοσχέδιο.