Την φημολογούμενη συμμαχία Τσίπρα-Καμμένου σχολίασε ως ακραία πειραματική διαδικασία, μιλώντας στον «Βήμα Fm» ο Θεόδωρος Πάγκαλος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή η έννοια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που δίνει κυβερνητική σταθερότητα με περισσότερα του ενός κόμματα είναι μια καινούργια κατάσταση στην Ελλάδα.
Είναι θετικό που το ανακαλύψαμε, αλλά είναι νέο και το θέμα είναι μήπως το ξεσκίσουμε, όπως κάνουμε συνήθως στην Ελλάδα περνώντας από το ένα άκρο στο άλλο. Μπορεί να προκύψει μετά τις εκλογές, αν η χώρα έχει την ατυχή συγκυρία να πάρει πλειοψηφία ο κ.Τσίπρας και να αναδειχθεί σε πρώτο κόμμα, οπότε και δικαιούται την εντολή, μια πλειοψηφία που θα περιλαμβάνει τον κ.Τσίπρα και το κόμμα του κ. Καμμένου», λέει.
Και τονίζει: «Έχουμε λοιπόν μια πλειοψηφία που θα κυβερνά ο κ.Τσίπρας και θα έχει υπουργό τον κ.Καμμένο, τον κ. Κουίκ και διάφορους άλλους τέτοιους που είδαμε στη Βουλή προσφάτως. Θα είναι πολύ πιο τραβηγμένο σχήμα από το σημερινό που ζούμε όλοι. Είναι δύσκολη η συνεργασία των κομμάτων. Κάποτε θα επιτευχθεί, κάποτε θα ισορροπήσει, δεν ζούμε ακόμα στην περίοδο της ισορροπίας.
Γίνονται πειραματισμοί και για μένα ο πειραματισμός κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου είναι ακραίος πειραματισμός. Είναι ακροβασία και θα οδηγήσει πιθανότατα σε οδυνηρότατα αποτελέσματα. Είναι εξωφρενικό ο κ. Τσίπρας και ο σχηματισμός του, λέγοντας αυτά που λέει, να εξασφαλίζει το 1/3 των ψήφων του λαού και τους μισούς δημοσίους υπαλλήλους. Πρόκειται για αποτέλεσμα μιας ιδιαίτερης συγκυρίας, που όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να πάψει να γεννά πρόθεση ψήφου. Αλλά μέσα σε έναν κόσμο ασυναρτησίας και παραλογισμού όλα είναι δυνατά».
Αναφέρθηκε πάντως και στα όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας: «Είναι αυτό που γίνεται συνήθως στη σχέση Παλαιστινίων και Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί έχουν εκλογές και η οικονομική κατάσταση είναι κακή. Ο κ. Νετανιάχου πέτυχε ένα μεγάλο προεκλογικό επιχείρημα με τη δολοφονία του στρατηγού της Χαμάς, αλλά υπάρχουν τόσες ενδιάμεσες πράξεις.
Η Χαμάς εκτοξεύει τόσες ρουκέτες. Η ισραηλινή τακτική της ασύμμετρης τακτικής είναι απαράδεκτη, αλλά και οι άλλοι απαντάνε φαμφαρόνικα. Είναι η κλιμάκωση της βίας που δεν οδηγεί πουθενά. Η Ελλάδα δεν μπορεί δυστυχώς να παρέμβει δραστικότερα στη Μέση Ανατολή, όπως στο παρελθόν».