Μέσω Twitter τοποθετήθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος για τα όσα ειπώθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την έναρξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά η κυβέρνηση.

«Λάθος του πρωθυπουργού η στήριξη της ήδη νεκρής συμφωνίας των Πρεσπών. ΕΓΚΛΗΜΑ του Κούλη φερόμενου ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποκαλεί τον Έλληνα ΥΕΘΑ, τον Ναύαρχο, τον βάτραχο Αποστολάκη Σπαντιδάκη. Προσβάλει το Στράτευμα ο αδελφός της κομματάρχη Ερτογάν», έγραψε ο Πάνος Καμμένος.

Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε για τον Πάνο Καμμένο ότι «σέβομαι και τη διαφωνία του Πάνου Καμμένου. Από την πρώτη στιγμή αυτής της δύσκολης διαπραγμάτευσης ο Π. Καμμένος διαφώνησε με την σύνθετη ονομασία. Διαφωνώ μαζί του αλλά το σέβομαι. Η διαφωνία αυτή όμως είναι αυτή που τον οδήγησε να αποσύρει τη στήριξή του. Θεωρώ ότι κάνει λάθος. Δεν θεωρώ ότι η επιλογή αυτή ήταν αναπόφευκτη. Γιατί θέτει σε διακινδύνευση τη δυνατότητα αυτής της κυβέρνησης να πετύχει όσα προσπάθησε, σε μια κρίσιμη στιγμή. Θα σεβαστώ όμως την επιλογή του».

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την επιλογή του ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

«Ποτέ καμία κυβέρνηση στην μεταπολίτευση δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος για να γίνει υπουργός. Εσείς, κάνατε κάτι αδιανόητο. Πήρατε εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό και τον υπουργοποιήσατε. Ο τελευταίος ήταν ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης ο αρχηγός ΓΕΣ που ορκίστηκε υπουργός Άμυνας στις 21 Απριλίου 1967», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, από το βήμα της Βουλής.