Την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις για μείωση των συντάξεων, σχολίασε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης.

«Η ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων, που προβλέπουν μεταξύ άλλων μειώσεις των συντάξεων και αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων, συνιστά κόλαφο για τα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης», αναφέρει ο κ. Ζώης.

Και επισημαίνει: «Η ελληνική Δικαιοσύνη παραμένει η μόνη ελπίδα για κάθε πολίτη που νιώθει ότι ανατρέπεται η ζωή του και καταστρατηγούνται δικαιώματα απαράγραπτα και θεμελιώδη στo πλαίσιο του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σχολιάζοντας την δήλωση Μέρκελ που συναντά την εθνική ανεξαρτησία με το δημόσιο χρέος. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Την άποψη που πρώτος εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου περί απώλειας εθνικής κυριαρχίας λόγω δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας, επαναλαμβάνει σήμερα με δηλώσεις της η γερμανίδα καγκελάριος κ. Μέρκελ».

Καταλήγοντας, ο κ. Ζώης υπογραμμίζει: «Το ελάχιστο που οφείλει κυβέρνηση εθνικά κυρίαρχης χώρας είναι να δώσει την πρέπουσα απάντηση χωρίς περιστροφές και αστερίσκους. Η σιωπή είναι ενοχή».