«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πιο δεξιός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, για τον πρωθυπουργό και τις πολιτικές που έχει ακολουθήσει,σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Νομίζω ότι στην Ελλάδα ζούμε μία παρακμή σε όλα τα επίπεδα, στην κοινωνία και στην πολιτική αντιπαράθεση. Τελικά τα δύο κόμματα μάχονται για το ποιος είναι πιο διεφθαρμένος. Έτσι απαξιώνεται περισσότερο η πολιτική» τόνισε ο κ. Αλαβάνος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και τη διαδικασία μέσω της οποίας επιλέχθηκε να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ:

«Δεν είχα δύναμη εγώ να εκλέξω τον κ. Τσίπρα. Ο ελληνικός λαός εξέλεξε τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Έκανα μια προσπάθεια να αλλάξει η Αριστερά, πιστεύοντας ότι ένας νέος άνθρωπος θα συμβάλει. Έπεσα εντελώς έξω. Το έχω πει πολλές φορές ότι και ο Ιησούς έπεσε έξω με την περίπτωση του Ιούδα».

«Θέλω να πω ότι είναι η πλήρης αποτυχία. Αυτή η προδοσία της Αριστεράς και αυτή η απαξίωση της Αριστεράς μέσα στην κοινωνία την οποία έχει κάνει ο κ. Τσίπρας δεν την έχει κάνει ο χειρότερός μας αντίπαλος μέχρι τώρα και με τόσο μεγάλη επιτυχία. Ο δεξιός είναι επικριτικός, καταγγελτικός απέναντι στη θέση της Αριστεράς, αλλά θα έλεγα ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις της Αριστεράς υπήρχε μία εκτίμηση από τους συντηρητικούς. Με την έννοια ότι πιστεύουν κάτι το οποίο δεν είναι πραγματοποιήσιμο και παράλογο, ωστόσο το πιστεύουν και έχουν αξίες» επεσήμανε ο κ. Αλαβάνος.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών επιβλήθηκε από τους Αμερικανούς. «Η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς ακολούθησαν την πιο αμερικανόδουλη πολιτική μέχρι τώρα. Έφτασαν να προσφέρουν τη δημιουργία περισσότερων βάσεων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα. Η όλη προώθηση της συμφωνίας έχει να κάνει με τα σχέδια αποκλεισμού της Ρωσίας από την περιοχή. Ο κ. Τσίπρας νόμιζε πως θα ήταν μία μεγάλη κομματική επιτυχία και έφερε τη συμφωνία διαιρώντας τον ελληνικό λαό αντί να κάνει μία προσπάθεια να το φέρει με έναν ενωτικό τρόπο και να δώσει μία προοπτική για μία Μακεδονία ελληνική, η οποία θα μπορούσε να είναι το επίκεντρο των Βαλκανίων. Γεωστρατηγικά η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Η αντιπαράθεση Κοτζιά και Καμμένου δείχνει το στοιχείο της παρακμής. Είναι αστείο να έχουμε κυβερνήσεις με τέτοια πρόσωπα».

Όσο για το δίπολο Μητσοτάκη-Τσίπρα: «Ο ελληνικός λαός μπορεί να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο. Είμαι ενάντια και στον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη. Ο Τσίπρας είναι πιο δεξιός από το Μητσοτάκη. Υπάρχει άλλη ελληνική κυβέρνηση, ακόμη και πραξικοπηματική, η οποία να παρέδωσε το σύνολο σχεδόν της δημόσιας περιουσίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς σε διαχείριση σε έναν οργανισμό που ελέγχεται από ξένους; Μόνο η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Ο Τσίπρας αυτοτοποθετήθηκε σε κάποια ζητήματα πιο δεξιά και από τη ΝΔ», είπε κλείνοντας.