«Οι αλλαγές που ζητά η τρόικα δεν βοηθούν την ανταγωνιστικότητα και δεν μπορούν να γίνουν δεκτές», τονίζουν συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, επισημαίνοντας ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ο ίδιος, ο Λουκάς Παπαδήμος και ο τότε υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, έκαναν πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις.

Σε ερώτηση για το τι θα πράξει το ΠΑΣΟΚ εάν η ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίσει τις αλλαγές, οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι «εάν δεν τα ψηφίσει ο κ. Κουβέλης, δεν θα τα ψηφίσει κανείς». «Αυτά θα έρθουν ως ενιαίο πακέτο», συμπλήρωναν και ανέφεραν ότι έχει συμφωνηθεί τα μέτρα να ψηφιστούν ως ένα ενιαίο πακέτο.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις του έστειλε το μήνυμα στους εταίρους και την τρόικα ότι «παίζουν με τη φωτιά», ότι «δεν έχουμε θέμα Ελλάδας, αλλά θέμα Ευρωζώνης», αλλά και πως η Ελλάδα είναι πολύ μικρό πρόβλημα για την Ευρωζώνη.

Εν όψει της Συνόδου Κορυφής, υπογραμμίζουν ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, πρέπει «και θα το κάνει βεβαίως» να παρουσιάσει το πρόβλημα της χώρας που είναι εθνικό, κοινωνικής αντοχής και δημοκρατικό, σημειώνοντας ότι το πακέτο των μέτρων πρέπει να είναι το τελευταίο και να είναι εσωτερικά δίκαιο.

«Για να κλείσει και να είναι το τελευταίο», συνέχισαν, «πρέπει να υπάρχει βιωσιμότητα του χρέους» και να αλλάξει η διεθνής αντίληψη και η αντιμετώπιση από τα ΜΜΕ απέναντι στη χώρα και τις προσπάθειές της.