Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

«Η τρόικα δυστυχώς προβάλλει αξιώσεις που δεν έχουν σχέση με όσα πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα σε σχέση με τα 11,5 δισ.» είπε ο κ. Κουβέλης τονίζοντας ότι πρέπει να γίνουν μεν διαρθρωτικές αλλαγές αλλά διευκρινίζοντας ότι η τρόικα δε μπορεί να αξιώνει την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

«Δε μπορεί η τρόικα να αξιώνει το διαμελισμό των εργασιακών δικαιωμάτων» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Η Δημοκρατική Αριστερά αποκρούει κατηγορηματικά και δε θα ψηφίσει τα οποιαδήποτε μέτρα έχουν σχέση με αυτά που αξιώνει η τρόικα για τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα, που στοχεύουν στην ισοπέδωση της εργασίας και ισοδυναμούν με τροφοδότηση της ύφεσης και της καλπάζουσας ανεργίας» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης και συνέχισε: «Όλα τα άλλα ζητήματα για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν, αλλά η τρόικα πρέπει να καταλάβει ότι οι αξιώσεις της υπερβαίνουν τις αντοχές της κοινωνίας».

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε την θέση του για συνολική πολιτική διαπραγμάτευση του πακέτου των μέτρων, της επιμήκυνσης και της θέσπισης της ρήτρας που θα δίνει την δυνατότητα να αποσύρονται μέτρα όταν θα επιτυγχάνονται οι στόχοι.

Τάχθηκε ακόμη υπέρ της άμεσης θέσπισης αναπτυξιακών μέτρων και επέμεινε ότι δεν συμφωνεί με οριζόντιες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.