Με τον ιταλό ομόλογό του Αντονίνο Γκούλο και τον γενικό διευθυντή Σωφρονιστικής Πολιτικής Φραντσέσκο Οταβιάνο συναντήθηκε χθες στη Ρώμη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο κ. Καραγκούνης χαρακτήρισε την συνάντηση «εξαιρετικά χρήσιμη», ενώ σήμερα επισκέφθηκε τις φυλακές της Ρώμης «Ρεμπίμπια».

«Ελλάδα και Ιταλία έχουν μεγάλες ομοιότητες στον τομέα αυτό: και οι δύο χώρες είναι αντιμέτωπες με το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των σωφρονιστικών ιδρυμάτων και παράλληλα, προσπαθούν να ενισχύσουν τις εναλλακτικές μορφές έκτισης των ποινών», δήλωσε ο Έλληνας υφυπουργός, προσθέτοντας πως «στο τελευταίο αυτό θέμα, η συνεργασία με την κυβέρνηση της Ρώμης πρόκειται οπωσδήποτε να εντατικοποιηθεί».

Στα θέματα που συζήτησε ο κ. Καραγκούνης με τον Ιταλό ομόλογό του, συμπεριλαμβάνεται, επίσης, η ημιελεύθερη διαβίωση των φυλακισμένων και οι διάφορες μορφές «κοινωνικής εργασίας».

Οι δυο υφυπουργοί Δικαιοσύνης συμφώνησαν, τέλος, στις περιπτώσεις που είναι δυνατόν, να προωθηθούν συμφωνίες για τον επαναπατρισμό αλλοδαπών κρατουμένων, που αποτελούν πολύ μεγάλο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού των ελληνικών και ιταλικών φυλακών.