Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», βουλευτής Β’ Αθηνών, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις χθεσινές του δηλώσεις στο «Real Fm» για την υποψηφιότητα Κικίλια ανέφερε ότι «επαναλαμβάνω αυτό που και χθες τόνισα.

Ότι οι επιλογές είναι δεδομένες, ότι όλοι μαζί είμαστε σ’ αυτή την πολιτική μάχη και καλούμε σε συστράτευση όλους τους Έλληνες πολίτες. Να σκεφτούν με πολιτικά κριτήρια και να δώσουν πολιτική απάντηση στις εκλογές τις Αυτοδιοικητικές και κυρίως των Περιφερειών.

Και αυτό, διότι πρέπει να γίνει μια πολιτική συζήτηση για όλα αυτά τα ζητήματα. Και η Νέα Δημοκρατία αυτό θα πράξει. Και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις».

Όσον αφορά το εάν τον ανησυχεί το γεγονός ότι ο κ. Κικίλιας έρχεται δεύτερος στις δημοσκοπήσεις ο κ. Μειμαράκης τόνισε ότι «οι επιλογές των υποψηφίων Περιφερειαρχών γίνανε με πολιτικά κριτήρια.

Από εκεί και πέρα εμείς, όχι μόνο δίνουμε τη στήριξη. Και ενδιαφερόμαστε, αλλά και καλούμε και σε συστράτευση. Θα είμαστε παρόντες σ΄ αυτή την πολιτική μάχη. Ακριβώς γιατί πρέπει να κινηθούμε ενισχυτικά στον αυτοδιοικητικό λόγο, που θα έχουν οι υποψήφιοι, ως πολιτικός οργανισμός με πολιτικά επιχειρήματα».