«Επί δύο χρόνια, δύο υπουργοί οικονομικών είχαν στα χέρια τους τη λίστα Λαγκάρντ, των φοροφυγάδων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, χωρίς να αισθανθούν την ανάγκη να ενημερώσουν την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη λίστα με τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας και τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Επί δύο χρόνια δεν φρόντισαν να πράξουν το αυτονόητο, να ζητήσουν την έγκριση της Επιτροπής ώστε να ζητηθεί από το ΣΔΟΕ η διενέργεια έρευνας. Δεν τους πέρασε από το μυαλό να πράξουν ότι και οι ομόλογοί τους στη Γερμανία, στην Ιταλία, στη Γαλλία και αλλού, όπου βάσει παρόμοιων στοιχείων διεκδίκησαν και εισέπραξαν για λογαριασμό των χωρών τους, αξιοσέβαστα ποσά σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς», αναφέρεται, επίσης, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και υπογραμμίζει πως «το κυριότερο, επί δύο συνεχόμενες προεκλογικές αναμετρήσεις, η λίστα αυτή βρισκόταν στα χέρια ενός και μόνο αρχηγού πολιτικού κόμματος. Ο κ. Βενιζέλος ως επιφανής νομικός και συνταγματολόγος υποστηρίζει ότι η λίστα αυτή δεν αξιοποιήθηκε γιατί ήταν προϊόν εγκλήματος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ως τα ερωτηματικά είναι πολλά και σοβαρά, ζητώντας να αναζητήσει τις απαντήσεις ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει: «Ευελπιστούμε ότι έστω και εκ των υστέρων η κυβέρνηση θα παραδώσει άμεσα την επίμαχη λίστα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής».