«Είμαι αντίθετος στη γενικευμένη ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης. Κανείς δεν θέλει ένα νέο ’89» επεσήμανε σε δηλώσεις που έκανε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στο θέμα με τους τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε χαρακτηριστικά: «Μακάρι, ο κ. Σημίτης, μέσα από την έρευνα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που αποφάσισε μια ελεγκτική Αρχή, να αποδειχθεί πεντακάθαρος, το λέω μέσα από την καρδιά μου. Οι πολιτικές ευθύνες του είναι βαρύτατες και προφανείς, γιατί με αυτόν πρωθυπουργό, ο Τσοχατζόπουλος, ο Παπαντωνίου, ο Μαντέλης, ο Τσουκάτος, που ήταν στενοί του συνεργάτες, πιάστηκαν με ολόκληρο το χέρι τους στο μέλι και τον εγκαλώ για τη μακρόχρονη σιωπή του. Από την άλλη στη δήλωσή του την τελευταία, για το άνοιγμα των λογαριασμών του, κρατάω το θετικό “ας ψάξουν ό,τι θέλουν δεν έχω να κρύψω τίποτα”, αλλά με ενόχλησε πάρα πολύ – και ενόχλησε και πάρα πολύ κόσμο που τον θαύμαζε, η δήλωσή του περί “περιστασιακών ενοίκων της εξουσίας”. Ο κ. Σημίτης, η οικογένεια Παπανδρέου, η δυναστεία Μητσοτάκη και Καραμανλή, τα τζάκια, είναι αυτοί που χρεωκόπησαν την Ελλάδα, όχι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, άρα ήταν μεγάλη αστοχία αυτή η δήλωσή του. Ας αφήσουμε όμως τη δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες αρχές να κάνουν τη δουλειά τους».
Στην ίδια συνέντευξη, σχολιάζοντας αναφορές πολιτικών προσώπων, που έγιναν με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, τις χαρακτήρισε «δηλώσεις χουντικότερων της χούντας», και «αντιδημοκρατική αθλιότητα και προπαγανδιστική αλητεία», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Το να χάσει κανείς τη ζωή του από έναν ελεύθερο σκοπευτή έξω από τον περίβολο, δεν κοστίζει λιγότερο στη δημοκρατία και στην οικογένειά του που τον έχασε, από έναν που βρισκόταν μέσα από τον περίβολο» ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε: «Μετά τις άθλιες δηλώσεις Γεωργιάδη, ο οποίος επανέλαβε ουσιαστικά αυτά που έλεγε και λίγα χρόνια πριν, ως ορφανό του Παττακού και πρωτοκλασάτο στέλεχος του Κατατζαφέρη, ότι “η χούντα είχε αφήσει μια οικονομία κούκλα” κ.o.κ., ο κ. Μητσοτάκης σιώπησε εκκωφαντικά. Το ερώτημα είναι: Ο κ. Μητσοτάκης δέχεται να λέει ο αντιπρόεδρός του τα ανάποδα από αυτόν, προκαλώντας την ιστορική αλήθεια και την δημοκρατία; Είναι αδύναμος μέσα στο κόμμα του ή συνειδητά επιλέγει μια γραμμή “άσε να λέω εγώ τα περί δημοκρατίας και να έχω και τους χουντικούς Γεωργιάδη και Βορίδη να μου μαζεύουν το ακροδεξιό ακροατήριο;” Είναι ανικανότητα και έλλειμμα ηγεσίας, ή άθλια μικροπολιτική σκοπιμότητα;».
Απαντώντας τέλος σε ερώτηση για τη συμφωνία Πολιτείας και Εκκλησίας χαρακτήρισε το κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα-Ιερώνυμου «αποφασιστικό βήμα εξορθολογισμού, αμοιβαία επωφελές», ενώ εκτίμησε ότι «πρέπει να προχωρήσει -και θα προχωρήσει- παρά τις αντιδράσεις.