Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αναχωρεί το πρωί για Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια μεταβαίνει στη νέα συνοριακή δίοδο Κυπρίνου-Ιβαΐλοβγκραντ, την οποία και θα εγκαινιάσει με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η ανακοίνωση των υποψηφίων του ΛΑΟΣ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές από τον πρόεδρο του κόμματος στις 12 το μεσημέρι. Ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει εκπρόσωπους των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων στη Θεσσαλονίκη στις 4 το απόγευμα.

Αναλυτικά σήμερα:

Στις 11 π.μ. ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης και οι υφυπουργοί Μιλένα Αποστολάκη και Γιάννης Κουτσούκος θα επισκεφθούν τη ΣΥΔΑΣΕ.

Στις 11 π.μ. συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ στα γραφεία της οργάνωσης.

Στις 11:30 π.μ. τα εγκαίνια της νέας συνοριακής διόδου Κυπρίνου- Ιβαΐλοβγκραντ από τους προέδρους Ελλάδας και Βουλγαρίας.

Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ., ο πρόεδρος Γιώργος Καρατζαφέρης θα ανακοινώσει τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους.

Στις 12:30 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση του υπουργού, Δημήτρη Δρούτσα, με τη γενική διευθύντρια της UNESCO, Irina Bokova. Στη 1 μ.μ. θα γίνουν δηλώσεις στον Τύπο. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Στις 12:30 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, η ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

Στη 1 μ.μ. στο κεντρικό Δημαρχείο Πειραιά, συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου, Γιάννη Μίχα, με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου.

Στη 1:30 μ.μ. στο υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Στη 1:30 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης, συνέντευξη Τϋπου του υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη, για θέματα ανάπτυξης ενόψει ΔΕΘ.

Στις 2 μ.μ. στο Δημαρχείο της Βεργίνας, ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, σε συγκέντρωση στελεχών που κατέθεσαν αίτηση για την υποψηφιότητά τους ως περιφερειακοί σύμβουλοι.

Στις 4 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με εκπροσώπους τοπικών παραγωγικών και κοινωνικών φορέων.

Στις 5 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση του υπουργού Δημήτρη Δρούτσα, με την αναπληρώτρια γενική γραμματέα του ΟΗΕ, Dr,. Asha-Rose Migiro.