Μήνυμα να μην αποδίδεται σημασία στις φήμες και σε όσα γράφονται και λέγονται, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, επικαλούμενος προσωπικό του παράδειγμα για να τονίσει ότι στη δύσκολη αυτήν εποχή των συγκρούσεων «δεν μας χρειάζεται φθορά, ούτε υποβάθμιση της πολιτικής μας ηγεσίας».

«Χρειάζονται φωτεινά παραδείγματα κι εμείς, οι οποίοι έχουμε τη μεγάλη τιμή να υπηρετούμε την πατρίδα από τα αξιώματα των υπουργών, οφείλουμε σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, περιστολή της σπατάλης και για χάρη των παιδιών μας να τηρήσουμε όσα η Ελλάδα δεσμεύεται ότι οφείλει να τηρήσει» τόνισε.

Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε επίσης πως ο ίδιος αποφεύγει να αναφέρει τη λέξη «τρόικα», επισημαίνοντας πως την αναφέρουν συνήθως εκείνοι οι οποίοι της αποδίδουν χαρακτήρα υποτέλειας ή επιτήρησης της χώρας.

Όπως πρόσθεσε, ένας Έλληνας υπουργός Υγείας, ο οποίος είναι σε θέση να αισθάνεται και να είναι ικανός να εκφράσει την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια του ελληνικού λαού, στέκεται απέναντι στους φίλους εταίρους και δανειστές μας με αυτή την αξιοπρέπεια, με αυτή την υπερηφάνεια και υπερασπίζεται το κύρος της χώρας του, ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

«Βλέπετε, όμως, ότι αυτή την υπερήφανη στάση την οποία εκδηλώνω χάριν της ιστορίας του ελληνικού λαού και των αγώνων του, κάποιοι την αξιοποιούν για να πλήξουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου» κατέληξε ο κ. Λυκουρέντζος.

Ο υπουργός Υγείας έκανε την αναφορά αυτή στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Σαμπαζιώτη για το νοσοκομείο Κυπαρισσίας, για το οποίο ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα λειτουργήσει.