«Προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση αποτελεί η ακύρωση του μνημονίου», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή συνάντηση με το Προεδρείο και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

«Δυστυχώς η κυβέρνηση επιλέγει ένα φάρμακο για την έξοδο από την κρίση που είναι χειρότερο από την ίδια την ασθένεια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι «οι αγώνες των εργαζόμενων το επόμενο διάστημα μπορούν να δώσουν ελπίδα, λύση και προοπτική. Δύο σημαντικοί σταθμοί είναι η Δ.Ε.Θ. το Σάββατο, όπου θα δοθεί μια πρώτη ενωτική μαζική απάντηση και η πανευρωπαϊκή απεργία στις 29 του Σεπτέμβρη».

Ο Γ. Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, από την πλευρά του, αναφέρθηκε επίσης στις επερχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις τονίζοντας ότι «έγινε πλήρως κατανοητό και πολύ περισσότερο είναι κοινή επιθυμία και απόφαση να ξεκινήσει ένας νέος δυναμικότερος πλέον αγώνας, γιατί πάμε πλέον σε μια προσπάθεια ανατροπής αυτής της πολιτικής, να απαλλαγεί η πατρίδα μας, να απαλλαγεί ο λαός μας, η κοινωνία, όλοι από το μνημόνιο το οποίο δημιουργεί τεράστια προβλήματα και με περιεχόμενο εθνικό και με συνέπειες καταστροφικές για την οικονομία και κυρίως με πορεία που οδηγεί στην εξαθλίωση συνολικά την κοινωνία».

Μάλιστα «η Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει τον σταθμό για την εκκίνηση των νέων αγώνων, οι οποίοι θα είναι, νομίζω, παλλαϊκοί, δυναμικοί, αποτελεσματικοί και ουσιαστικοί».