Λιτή, αλλά κομψή η εμφάνιση της Άννας Νταλάρα στην ορκωμοσία. Αν και η νεοεισερχόμενη στην κυβέρνηση Παπανδρέου φαίνεται πως είχε ένα μικρό ατύχημα (έχει γάζες στο πόδι), δεν πτοείται και δηλώνει έτοιμη να κάτσει στην ηλεκτρική καρέκλα της υφυπουργού Εργασίας… Άντε και καλή επιτυχία. 

Μπλε γραβάτα επέλεξε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για την τελετή ορκωμοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Αρκετά σκεπτικός και με το ένα χέρι στην τσέπη του παντελονιού του, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Κατεχάκη αναλαμβάνει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Έτοιμος να σηκώσει τα μανίκια και να πιάσει δουλειά στο νέο του πόστο, το Υπουργείο Υγείας, ο Ανδρέας Λοβέρδος. Το πολλά υποσχόμενο ύφος του υπουργού προμηνύει την έναρξη «πολέμου» με τους προμηθευτές…

Κομψός από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Ο Παύλος Γερουλάνος παραμένει «σταθερή αξία» της κυβέρνησης και του υπουργείου Πολιτισμού.

Με… αναμμένες τις μηχανές οι λίμο έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Αμέσως μετά την ορκωμοσία, οι υπουργοί πιάνουν δουλειά, αφού δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για να γιορτάσουν ή να… στεναχωρηθούν με τις επιλογές του πρωθυπουργού.

Το πεζοδρόμιο απέναντι από το Προεδρικό Μέγαρο κατέλαβαν τα τηλεοπτικά συνεργεία. Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης είναι το γεγονός της ημέρας.