Επικριτικά σχόλια για τις πολυήμερες διακοπές του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, κάνει το γερμανικό Focus, σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Σε διακοπές πολυτελείας ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου».

Το Focus αναφέρει ότι ο φετινός Σεπτέμβριος στην Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετικός από τους προηγούμενους, με την κρίση να αποτυπώνει τα σημάδια της, έτσι ώστε να προκαλούνται αλλαγές σε παραδόσεις ετών, όπως την πρόωρη φετινή έναρξη της βουλευτικής περιόδου, από τον Αύγουστο, αλλά και ότι ο πρωθυπουργός δεν θα κάνει την καθιερωμένη του ομιλία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, τονίζει από την άλλη πλευρά ότι ο Γ. Παπανδρέου έκανε διακοπές 45 ημερών φέτος το καλοκαίρι σε πολυτελή ξενοδοχεία. «Μετά από την παραίτηση από το αξίωμά του τον Νοέμβριο του 2011 δεν ασχολήθηκε καθόλου με την βουλευτική του έδρα, αλλά έκανε διακοπές 45 ημερών σε πολυτελή ξενοδοχεία στα ελληνικά νησιά», επισημαίνεται.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι αποτέλεσε έκπληξη η υποβολή αιτήματος για την χορήγηση άδειας από τη Βουλή, προκειμένου να ταξιδέψει μαζί με τον Πάνο Μπεγλίτη και το Γιάννη Μανιάτη στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Το περιοδικό, το οποίο έχει κατ’ εξακολούθηση προκαλέσει με επικριτικά, σκωπτικά αλλά και προσβλητικά σχόλια και γελοιογραφίες για την Ελλάδα, δεν παραλείπει να προσθέσει την επισήμανση ενός βουλευτή για το ταξίδι του Γ. Παπανδρέου στη Ν. Αφρική, ο οποίος, σύμφωνα με το περιοδικό, ανέφερε: «Θα γυρίσει πίσω, έτσι δεν είναι;».