Μέσα στην ημέρα αναμένεται να διαβιβαστούν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens, τα στοιχεία που κατέσχεσαν οι εφέτες-ανακριτές από το σπίτι και το γραφείο του Παντελεήμονα Καρακώστα.

Με εντολή των ανακριτών και παρουσία του εισαγγελέα Πρωτοδικών, έγιναν έρευνες στο σπίτι του πολιτικού μηχανικού στο Μαρούσι, αλλά και στο γραφεί του στα Εξάρχεια, στις 25, 26 και 27 Αυγούστου.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων κατασχέθηκαν περίπου επτά κούτες με έγγραφα, ημερολόγια και ατζέντες του Π. Καρακώστα, που αφορούν στην περίοδο 1998-2006, πλην δύο ετών.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, οι ανακριτές διέταξαν και πάλι να γίνει έφοδος στο ξενοδοχείο στον Κάλαμο, όπου ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της Siemens μισθώνει επί χρόνια συγκεκριμένο δωμάτιο.

Το κατασχεθέν υλικό, αναμένεται να διαβιβαστεί τις επόμενες ημέρες στο Εφετείο και από εκεί στη Βουλή.

Στο μεταξύ, με εντολή τους οι ανακριτές ζήτησαν το άνοιγμα λογαριασμών περισσότερων από δέκα υπαλλήλων του ΟΤΕ, που έχουν εμπλακεί ως μέλη επιτροπών στην υπόθεση της σύμβασης 1997 για την ψηφιοποίηση των κέντρων του Οργανισμού.