«Είναι οι πρώτες εκλογές μετά το μνημόνιο. Ουσιαστικά ο συσχετισμός δύναμης που θα διαμορφωθεί θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό αν θα μπουν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα του Μνημονίου ή θα τα δεχθεί ο λαός χωρίς ουσιαστική αντίδραση, με το κεφάλι κάτω», δήλωσε η Γ.Γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα το βράδυ του Σαββάτου στο 36ο φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στο Κάστρο της Πάτρας.

Όπως τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα «η πορεία προς τις τοπικές εκλογές πρέπει να γίνει πορεία πάλης κόντρα στην κυρίαρχη πολιτική και να έχει αποκορύφωμα την καταδίκη με την ψήφο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

«Όσοι θέλουν να αντιπαλέψουν το Μνημόνιο , όσοι θέλουν ένα καθαρό μήνυμα αντιμονοπωλιακής, αντιιμπεριαλιστικής διαμαρτυρίας που χωρίς σπαζοκεφαλιές και κόλπα ερμηνεύεται με σαφήνεια τότε πρέπει να δώσουν μαζική στήριξη στα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ», πρόσθεσε.

Η Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό «ότι χλευάζει το λαό υποστηρίζοντας τον τέταρτο δρόμο για το σοσιαλισμό που τάχα εξασφαλίζει ότι το κράτος των μονοπωλίων και η αγορά των μονοπωλίων μπορούν να υπηρετούν τον εργαζόμενο, το λαό».

Μιλώντας για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά τόνισε ότι «κοροϊδεύει συνειδητά τον λαό, όταν μιλά για άλλο μίγμα του Μνημονίου».

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγόρησε «για ανάχωμα στον ριζοσπαστισμό και αφερεγγυότητα», ενώ πρόσθεσε ότι «είναι πρύτανης της σποράς σύγχυσης και του αποπροσανατολισμού».