Επί ώρα οι βουλευτές της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens άκουγαν τον Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο να παραπονιέται για τη μεταχείρισή του από τα ΜΜΕ.

Είναι αλήθεια ότι κατά τη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε υποστεί σκληρό «εμπάργκο» από τηλεόραση κι εφημερίδες.

Και ναι μεν ήταν ένα πολύ βαρύ μέτρο, αφού η αφορμή ήταν οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν τότε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα να μην έχουν ελεύθερη πρόσβαση στους χώρους του Πενταγώνου.

Κάποιοι μάλιστα θα έλεγαν ότι τέτοιοι περιορισμοί ίσως είναι και αυτονόητοι. Ωστόσο, το περιστατικό αυτό ήταν απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος πολλές φορές με τις ενέργειές του εξόργιζε τους δημοσιογράφους, αφού δεν κατάφερε ποτέ να έχει ικανό επιτελείο συμβούλων τύπου.

Γεγονός που επιβεβαιώνεται απόλυτα από τα όσα είπε χθες στη Βουλή. Ότι, δηλαδή, με τη σύμβαση που υπογράφηκε και εκτελέστηκε επί των ημερών του για την αγορά αρμάτων του στρατού, το ελληνικό δημόσιο εξοικονόμησε 1,5 δις ευρώ. Και το παράπονο του κ. Σπηλιωτόπουλου. Όχι μόνο τα ΜΜΕ, αλλά ούτε η ίδια η κυβέρνησή του προέβαλε δεόντως τη μεγάλη αυτή επιτυχία.

Αντίθετα, απέκτησε το βαρύ προσωνύμιο «ο ακατανόμαστος». Και πλήρωσε έτσι τις κακές επικοινωνιακές συμβουλές που έκανε το λάθος να ενστερνιστεί.