Δύο ημέρες μετά την αποχώρηση από την προανακριτική για το Βατοπέδι, οι βουλευτές της ΝΔ αποχώρησαν οριστικά και από τις εργασίες της εξεταστικής για τα δομημένα ομόλογα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος διέψευσε πάντως κατηγορηματικά ότι η αποχώρηση από τα ομόλογα ήταν προειλημμένη απόφαση και δήλωσε ότι η κίνηση αυτή προέκυψε «μετά από στάθμιση όλων των δεδομένων».

Στις δηλώσεις τους ο Νίκος Νικολόπουλος και η Ευγενία Τσουμάνη εκτίμησαν ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη βγάλει πόρισμα, έχει δικάσει και καταδικάσει, έχει προαποφασίσει για ενόχους χωρίς στοιχεία» και κατηγόρησαν το κυβερνών κόμμα ότι μετέτρεψε την εξεταστική επιτροπή σε «πολιτική αρένα με τάσεις ανθρωποφαγίας» εναντίον των μαρτύρων. «Δεν ψάχνουν την αλήθεια, παραπληροφορούν και συκοφαντούν», σχολίασαν.

Επί της ουσίας, η ΝΔ τονίζει ότι «επί τρία χρόνια η δικαιοσύνη ερευνά την υπόθεση των ομολόγων. Τρεις τουλάχιστον δικαστές δεν έχουν ανακαλύψει ούτε μαύρο πολιτικό χρήμα ούτε εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Θα τους βρουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;»

Υπενθυμίζουν επίσης ότι η ΝΔ ζητούσε να ερευνηθούν και τα προηγούμενα ομόλογα, και κυρίως η σύμβαση του 1997 με τη Goldman Sachs και τονίζουν παράλληλα ότι το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε τακτική εκβιασμού των μαρτύρων. Τέλος, θυμίζουν ότι το κρίσιμο πόρισμα της βρετανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που περιέχει ουσιώδη στοιχεία, ποτέ δεν έφτασε στην εξεταστική παρά τα επίμονα αιτήματα της ΝΔ.