Τον πρώην υφυπουργό οικονομικών Πέτρο Δούκα και το γενικό γραμματέα του Υπουργείο Γιώργο Κουρή, φέρεται, σύμφωνα με βουλευτές, να εμπλέκει στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων η μάρτυρας και πρώην διευθύντρια της διεύθυνσης Δ23 του γενικού λογιστηρίου του κράτους –της διεύθυνσης δηλαδή που εξέδωσε το ομόλογο της J.P. MORGAN.

Κατά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τον ανεξάρτητο Νίκο Τσούκαλη, η Παναγιώτα Σπυρουλοπούλου καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής είπε ότι το 2007 η ίδια και ο γενικός διευθυντής της Δ23 κ. Φούκας, είχαν συνάντηση με τον γ.γ. Γιώργο Κουρή, στον οποίο ανέπτυξαν τις επιφυλάξεις τους για το δομημένο της JP MORGAN.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο γραφείο του Π. Δούκα στον οποίο επανέλαβαν τις επιφυλάξεις τους, αλλά ο πρώην υφυπουργός τους είπε ότι το ομόλογο ήταν επωφελές και υπέγραψε την σχετική υπουργική απόφαση το Φεβρουάριο του 2007.

Βουλευτές της ΝΔ αρνήθηκαν ότι η μάρτυς δήλωσε αυτά ενώ για πολλοστή φορά κατήγγειλαν το ΠΑΣΟΚ ότι εκφοβίζει τους μάρτυρες και ότι έχει μετατρέψει την εξεταστική επιτροπή για τα δομημένα ομόλογα, σε επιτροπή «δομημένου εκβιασμού και δομημένης απειλής μαρτύρων». Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξαν, ο Χρήστος Πρωτόπαπας του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στη μάρτυρα είπε ότι προς το παρόν δε διακρίνει δική της ευθύνη.