Ένα ακόμα σημαντικό σημείο έκρυβε η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δεν μπορεί να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής λόγω της χθεσινής επέμβασης, που έκανε στο μάτι του.

Ότι στην ελληνική αποστολή δεν θα βρίσκεται ο νέος τσάρος της οικονομίας, Βασίλης Ράπανος, αλλά ο υπηρεσιακός υπουργός, Γιώργος Ζανιάς.

Θυμίζουμε ότι ο κύριος Ράπανος εισήχθη το απόγευμα της Παρασκευής στο νοσοκομείο με λιποθυμικό επεισόδιο, γι΄ αυτό και δεν ορκίστηκε, όπως ήταν προγραμματισμένο. Αυτό αναμενόταν να γίνει αν όχι αύριο, την Τρίτη, αφού – σύμφωνα με τους γιατρούς του – η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται.

Όμως, το γεγονός ότι το οικονομικό επιτελείο θα εκπροσωπήσει ο κύριος Ζανιάς σημαίνει πως ο νέος υπουργός θα ορκιστεί στο τέλος της εβδομάδας ή ότι θα αντικατασταθεί πριν καν αναλάβει τα καθήκοντά του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη γίνονται συζητήσεις γύρω από αυτό το θέμα και πως μέχρι αύριο η κατάσταση θα έχει ξεκαθαρίσει.

Πάντως κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν κατηγορηματικά (τουλάχιστον προς το παρόν) το όποιο ενδεχόμενο αντικατάστασης του κ. Ράπανου.