«Ψήφισα το μνημόνιο για να πάρουμε την συγκεκριμένη στιγμή τα αναγκαία χρήματα που θα αιμοδοτούσαν την οικονομία μας. Στήριξα την χώρα ψηφίζοντας το μνημόνιο. Θα το ξανακάνω για το καλό της πατρίδας αν χρειαστεί και πάλι », δήλωσε σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ στο ρ/σ ΘΕΜΑ fm.

Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση Παπανδρέου με τον Λουκά Παπαδήμο, είπε ότι και ο ίδιος είχε προτείνει τον κ. Παπαδήμο «γιατί πιστεύω ότι χρειαζόμαστε ανθρώπους που να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην Ευρώπη. Να ξέρουν καλά πως λειτουργεί αυτός ο μεγάλος οργανισμός ώστε να τον χρησιμοποιήσουμε για το καλό της χώρας».

Τόνισε είπσης τη διαφωνία του με τις κινήσεις του Παπανδρέου. «Διαφωνώ με την αύξηση του ΦΠΑ, την επιβολή νέων φόρων και τις λανθασμένες κινήσεις του που αποτρέπουν τον επαναπατρισμό κεφαλαίων. Πρότεινα μια σειρά μέτρων όπως : καμία φορολόγηση για νέες επιχειρήσεις τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας τους για να αναθερμανθεί και να αναζωογονηθεί η οικονομία. Nα μειωθεί η φορολογία στο 5% σε μια μεγάλη ομάδα 30 βασικών προϊόντων διαβίωσης για να ανακουφιστούν τα ελληνικά νοικοκυριά. Την επιβολή ενός ενιαίου ΦΠΑ 15% μπορεί να την αντέξει η οικονομία και να τον πληρώσουν οι πολίτες. Τώρα, με τις λάθος κινήσεις της κυβέρνησης και την επιβολή υψηλού ΦΠΑ κανείς δεν πληρώνει και το δημόσιο χάνει πολύτιμους και απαραίτητους πόρους».

Ζητώ αναδιαμόρφωση χρέους. Πληρώνουμε άδικα τα καπέλα και τις μίζες κακών και επίορκων υπουργών. Το χρέος μας είναι αρκετά μικρότερο. Μπορούμε να το αναδιαπραγματευτούμε προς όφελός μας».

Παράλληλα, επανέλαβε τις θέσεις του για συσπείρωση της κεντροδεξιάς παράτασης, ενώ τόνισε ότι «άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα φαινόμενα εκφυλισμού και παρακμής στο ΠΑΣΟΚ πολύ νωρίς, αντίστοιχα με αυτά της Νέας Δημοκρατίας στη περίοδο κατάρρευσής της. Η επιλογές της κ. Σιούτη αποκαρδιώνουν, στεναχωρούν και προβληματίζουν τους πολίτες που βλέπουν να βασιλεύει πάλι η ευνοιοκρατία και να επιστρέφει το σύστημα του παλιού ΠΑΣΟΚ».