Μετά από λεονταρισμούς μηνών, ο Θανάσης Γιαννόπουλος υπέστειλε σήμερα τη «σημαία της επανάστασης» και αφού προηγήθηκε συνάντησή του με τον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε πολιτικά σώφρων, ακραιφνής νεοδημοκράτης και σε καμιά περίπτωση υποψήφιος… αντάρτης.

«Αυτό που θα ήθελα να σας πω είναι ότι μπορεί να έχω οποιαδήποτε ένσταση ή ενδεχομένως ανθρώπινη πικρία της μη επιλογής μου ως υποψηφίου, αλλά επειδή είναι καθαρώς προσωπικό θέμα, δεν θέλω να κάνω μεγαλύτερα και περισσότερα σχόλια. Θα σας πω, όμως, ότι η σημερινή εποχή, που απαιτεί -θα έλεγα- πολιτική σωφροσύνη, μου δίνει ακριβώς το δικαίωμα να πω ότι θα στοιχηθώ με την απόφαση την οποία έχει πάρει η Αυτοδιοικητική Επιτροπή της αξιολόγησης των υποψήφιων», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, προαναγγέλλοντας τη στήριξή του στον κ. Χειμάρα.

Ερωτηθείς δε εάν θα κατέβει ως ανεξάρτητος για τις περιφερειακές ή τις βουλευτικές εκλογές, ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε: «μα ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και τη Νέα Δημοκρατία, όπως ξέρετε, την έχουμε χτίσει όλοι μας, λιθάρι-λιθάρι. Άρα, λοιπόν, αυτή τη στιγμή, δεν δίνουμε τη δυνατότητα σε κανέναν να αμφισβητήσει την ενότητά μας».