Ο Παντελεήμων Καρακώστας και η γραμματέας του θα περάσουν τελικώς αύριο τις πύλες της εξεταστικής, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες βουλευτών της αντιπολίτευσης με αφορμή την επιλογή του προέδρου της επιτροπής Σήφη Βαλυράκη να συναντήσει μόνος του χθες τον κ. Καρακώστα.

Η συνάντηση του κ. Βαλυράκη με το μάρτυρα δεν είχε αποτέλεσμα, όπως ενημέρωσε ο ίδιος σήμερα την επιτροπή, καθώς ο κ. Καρακώστας δεν είχε να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του αποδέκτη των χρημάτων.

«Ασχολούμαστε με τη μαρίδα», σχολίαζε το πρωί ο κ. Βαλυράκης.
Διαφορετική άποψη είχαν όμως οι βουλευτές της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να γίνονται κατ’ ιδίαν συζητήσεις και εκτιμώντας ότι η μαρτυρία Καρακώστα είναι σημαντική.

Να σημειωθεί ότι και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν συμμεριστεί την άποψη που διατύπωνε ο Σήφης Βαλυράκης την περασμένη εβδομάδα, ότι δηλαδή ο συγκεκριμένος μάρτυρας δεν έχει να προσφέρει χρήσιμα στοιχεία.

Οι τελευταίες εξελίξεις ανατρέπουν το σχεδιασμό της εβδομάδας, καθώς για αύριο είχαν προγραμματιστεί οι ακροάσεις του Ακη Τσοχατζόπουλου και του Π. Νικολαϊδη, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα αναβάλλονται. Για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί η κατάθεση του Σωκράτη Κόκκαλη και του Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου.

Πριν από λίγα λεπτά μπήκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της εξεταστικής και καταθέτει αυτήν την ώρα ο Γιώργος Αλογοσκούφης, που αναμένεται να υποστηρίξει ότι δεν είχε και δεν άσκησε καμία αρμοδιότητα στα θέματα της Siemens κατά τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομίας.