«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει από το παρόν για το μέλλον» τόνισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.
Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι μιλά ως εκπρόσωπος των τοπικών κοινωνιών και κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί δείχνει τέτοια υποχωρητικότητα και βιασύνη για να κλείσει ένα θέμα το οποίο φαίνεται ότι δεν είναι έτοιμο να κλείσει.
«Ο κόσμος, οι τοπικές κοινωνίες αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να αντιληφθούν γιατί δείχνει τέτοια υποχωρητικότητα», ανέφερε. «Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να επιδεικνύουμε υποτακτικότητα απέναντι σε έναν αλυτρωτισμό, δεν έχουμε δικαίωμα να παραδώσουμε στη γείτονα χώρα το όνομα Μακεδονία».
Πρότεινε μάλιστα να διεξαχθεί δημοψήφισμα σχετικά με το ζήτημα: «Ας δούμε λοιπόν τι θέλει ο κόσμος. Η κυβέρνηση τα δημοψηφίσματα τα χρησιμοποίησε, βέβαια το Όχι έγινε Ναι». Αναφερόμενος στην ενδοκυβερνητική διάσταση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ο δήμαρχος Αμαρουσίου τόνισε: «Η σημερινή κυβέρνηση δεν εξουσιοδοτείται με αυτή την πλειοψηφία που έχει να προχωρήσει σε μία συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Στη διμερή σχέση των κυβερνητικών εταίρων υπάρχει πρόβλημα άλλωστε, καθώς οι ΑΝΕΛ δεν θέλουν να υπερψηφίσουν όνομα που περιέχει τον όρο Μακεδονία».
Για τα σημερινά συλλαλητήρια που θα διεξαχθούν σε 24 πόλεις με κοινή ώρα (7:30 μμ) ο κ. Πατούλης δήλωσε: «Σήμερα δημοτικά συμβούλια θα εκδώσουν ψηφίσματα για το Μακεδονικό σε όλη την Ελλάδα. Χρέος του κάθε Έλληνα πάνω από κόμματα να δώσει το παρόν στις κινητοποιήσεις. Ενωμένοι με την ελληνική σημαία πάμε μπροστά. Τα συλλαλητήρια βοηθούν τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης εάν αυτή είναι ηθικά προσκείμενη σε αυτά».
Προανήγγειλα μάλιστα τη διεξαγωγή ενός μεγάλου κεντρικού συλλαλητηρίου: «Προγραμματίζεται ένα μεγάλο συλλαλητήριο εάν χρειαστεί, εάν έρθει στη Βουλή το θέμα».
Ο κ. Πατούλης κατέληξε λέγοντας ότι: «Η ουσία είναι η χώρα και οι αποφάσεις που θα παρθούν. Σήμερα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε σε μια Ελλάδα που την πτώχευσαν, σε μια Ελλάδα της κρίσης να κρατήσουμε τουλάχιστον την ιστορία την οποία μας παρέδωσαν και να την παραδώσουμε ισότιμα και σε άλλες γενιές».