Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα, Τετάρτη, η κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens τού επιχειρηματία που ενεπλάκη στην υπόθεση, εξαιτίας του -γνωστού πλέον- e-mail, που κατά το ΠΑΣΟΚ αποκάλυπτε χρηματισμό «γαλάζιου υπουργού», αλλά κατά τη ΝΔ αφορά στην πληρωμή ενός επιπλοποιού. Το κυβερνών κόμμα, πάντως, επιμένει ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης.

Ο επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης φαρμακευτικής εταιρείας, έχει κληθεί να καταθέσει ενώπιον των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να παράσχει περαιτέρω διευκρινίσεις για την υπόθεση.
Το e-mail ερμηνεύθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ως ένδειξη ότι μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή χρηματίστηκε το 2008 από τη Siemens.

Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε, υποστηρίζοντας αρχικά ότι το έγγραφο είναι πλαστό και στη συνέχεια ότι η εντολή αφορούσε προκαταβολή για την επίπλωση διαμερίσματος του επιχειρηματία.
Πάντως, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ στην Εξεταστική Επιτροπή Κ. Αϊβαλιώτης, συνιστούν «αυτοσυγκράτηση» στη Νέα Δημοκρατία και τονίζουν ότι η έρευνα που διεξάγεται δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και ότι ενδέχεται να υπάρξουν από την έρευνα αυτή εκπλήξεις.

Σε δηλώσεις του στα Νέα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Σήφης Βαλυράκης, ο οποίος έχει δεχθεί έντονη κριτική από τη ΝΔ, τόνισε: «Εμείς δεν κάναμε τίποτε περισσότερο από αυτό που υπαγόρευε η κοινή λογική. Βρέθηκε ένα έγγραφο το οποίο έχρηζε έρευνας. Το στείλαμε για μετάφραση στο υπουργείο των Εξωτερικών. Η μετάφραση μιλάει για μέλος του υπουργικού Συμβουλίου. Ζητήσαμε να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση των χρημάτων και ποιος είναι ο αποδέκτης τους. Αυτό γίνεται σ’ αυτή τη φάση.
Θα συνιστούσα σε όσους βιάζονται να ακυρώσουν τη σημασία του εγγράφου να αναμένουν την ολοκλήρωση της έρευνας. Και ειδικότερα στη Νέα Δημοκρατία που σπεύδει να χαρακτηρίσει άκυρο το έγγραφο, να περιμένει».