Την ώρα που όλα δείχνουν ότι τα επιτελεία των κομμάτων δεν τα βρίσκουν για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, Συγγρού και Κουμουνδούρου είναι σε συνεχή δίαυλο επικοινωνίας για την τηλεμαχία Σαμαρά-Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν έλθει σε πλήρη συμφωνία για ντιμπέιτ μεταξύ των Α. Σαμαρά και Α. Τσίπρα την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου.

Από την άλλη πλευρά δε φαίνεται, μέχρι στιγμής, στον ορίζοντα η πιθανότητα να πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών καθώς οι απόψεις των κομμάτων βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση.

Ωστόσο παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο καθώς παρά τις διαφωνίες όλα τα κόμματα συμφώνησαν ότι αυτή τη φορά το ντιμπέιτ πρέπει να γίνει.

Η Νέα Δημοκρατία θέλει ένα ντιμπέιτ μεταξύ του Α. Σαμαρά και του Α. Τσίπρα και ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ναι σε ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, χωρίς να θέτει βέτο για τη Χρυσή Αυγή και ένα ακόμα μεταξύ των επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας.

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του αντιτίθεται σε ντιμπέιτ μεταξύ Σαμαρά-Τσίπρα και θέτει βέτο για την μη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέλουν δύο ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Το ΚΚΕ θέλει ένα ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ενώ στην ίδια γραμμή είναι και η Δημοκρατική Αριστερά.