Ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατικών σε συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε πως κανείς στη Γερμανία δεν θα δεχθεί ακύρωση των συμφωνιών.

Σαφείς προειδοποιήσεις πως κανένα κόμμα στη Γερμανία δεν θα δεχθεί ακύρωση των συμφωνιών, γιατί αυτό θα σημάνει αυτόματα διακοπή των πληρωμών απηύθυνε ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Σίγκμαρ Γκάμπριελ στη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Γκάμπριελ συναντήθηκε με τον Α. Τσίπρα σχεδόν στο παρά πέντε της αναχώρησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από το Βερολίνο και μετά από παρέμβαση των ηγετών της γερμανικής αριστεράς, όπως μετέδωσε το δελτίο του Mega.

Ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών απέκρουσε οποιαδήποτε αλλαγή στους όρους του δεύτερου μνημονίου. «Μονόπλευρη αθέτηση σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσουμε πληρωμές, οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Έχουμε δυσκολίες να εξηγήσουμε στους πολίτες γιατί πρέπει να πληρώνουν για την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο Βερολίνο ο κ.Τσίπρας δήλωσε, ότι σε περίπτωση που το κόμμα του αναλάβει την κυβέρνηση θα αποδεχθεί κατά αρχάς τις συμφωνίες για το μνημόνιο στη συνέχεια όμως θα αλλάξει τους νόμους του μνημονίου.

Η δήλωση αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ όπως και η χθεσινή για τον Γάλλο πρόεδρο, τον οποίο χαρακτήρισε «Ολανδρέου» ενόχλησε τόσο πολύ τον επικεφαλής της ΚΟ των Σοσιαλδημοκρατών, Βάλτερ Στενμάγερ που αρνήθηκε να τον συναντήσει.