Σαφείς αποστάσεις από τη διετία του Γιώργου Παπανδρέου πήρε σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Mega ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως χαρακτηριστικά απάντησε σε σχετική ερώτηση, το «λεφτά υπάρχουν ήταν λάθος για την παράταξη και λάθος για τη χώρα» εκφράζοντας την εκτίμηση ότι ως νέα κυβέρνηση «έπρεπε να κινηθούμε ταχύτερα, έπρεπε να έχουν ληφθεί μέτρα που θα μάζευαν το έλλειμμα από την αρχή», αφήνοντας σαφείς αιχμές για καθυστερήσεις του πρώτους μήνες της διακυβέρνησης Παπανδρέου.

Ο Βενιζέλος υπογράμμισε ότι ήταν «λάθος που είχε χαλαρώσει η αντίληψή μας και νομίζαμε ότι με παροχές θα αντιστρέφαμε την κατάσταση», αλλά τηρώντας πάντα τις αποστάσεις δήλωσε ότι «τότε ήμουν υπουργός Άμυνας και αντίθετος στην προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Σε ερώτηση αν θεωρεί λάθος το μνημόνιο 1, απάντησε ότι ήταν «ελλιπές, καθώς αντιμετώπιζε τα ελλείμματα και όχι το χρέος».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι «έχει εμμονή με την πρωθυπουργία. Μπορεί να νομίζει ότι η χώρα του χρωστάει κάτι».

Όπως είπε, «εγώ δε θεωρώ ότι η χώρα μου χρωστάει κάτι. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε».