«Εμφανίζονται φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας. Οφείλουμε να αντιδράσουμε. Η Βουλή των Ελλήνων δεν θα γίνει χώρος υποδοχής των νοσταλγών του φασισμού και του ναζισμού» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος.

Πρόσθεσε ότι οι εκλογές πρέπει να είναι το θεμέλιο της λύσης και της εξόδου από την κρίση και επεσήμανε πως οι πολίτες θα αποφασίσουν για την καθαρή θέση του ΠΑΣΟΚ. Όπως είπε δυσκολεύεται να καταλάβει αυτούς που θέλουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ, αλλά δεν θέλουν να αναλάβουν κανένα κόστος και δεν αποδέχονται καμία υποχρέωση. «Εδώ ανήκει και η ίδια η ΝΔ που κατέφερε να διαπαιδαγωγήσει τα στελέχη της σε αδιέξοδη αντιμνημονιακή πολιτική» είπε.

«Οφείλουμε, ξεκινώντας την πορεία προς τις εκλογές, να κατανοήσουμε την κατάσταση της χώρας, το σημείο που βρίσκεται η κοινωνία. Η απογοήτευση, η αμηχανία, η αμφιθυμία, οδηγεί τον τόπο σε αδιέξοδο. H στάση της κοινής γνώμης είναι αντιφατική» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα πραγματοποίησε επίθεση στη ΝΔ και είπε ότι η επιδίωξη για αυτοδυναμία στις εκλογές είναι «εκτός τόπου και χρόνου».

Η πρόταση της ΝΔ για αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι μικροκομματική, αλαζονική, μια πρόταση από το χθες, εκτός τόπου και χρόνου.

Επίσης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «βουλευτές που δεν ανήκουν στην ΚΟ καλούνται να ενταχθούν σε αυτήν εφόσον αποδέχονται το πλαίσιο που έθεσα».

Κίνηση ενότητας πραγματοποίησε πριν από λίγο ο Ευ. Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό δημοκρατικό και συντεταγμένο κόμμα.

Το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει ευθύνες. Καλώ όλα τα κοινοβουλευτικά μας στελέχη να στρατευτούν στις εκλογές. Όλοι μπαίνουν στα ψηφοδέλτια του κινήματος. Βουλευτές που δεν ανήκουν στην ΚΟ καλούνται να ενταχθούν σε αυτήν εφόσον αποδέχονται το πλαίσιο που έθεσα».