Στα κομματικά αντανακλαστικά των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την προεκλογική του τακτική ο Ευ. Βενιζέλος όπως προκύπτει από τη σύσκεψη της «μικρής» εκλογικής επιτροπής όπου καθορίστηκαν και τα βασικά βήματα, πριν από τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος και τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Φ. Γεννηματά, Κ. Σκανδαλίδης, Α. Λοβέρδος, Δ. Ρέππας, Π. Ευθυμίου, Μ. Χρυσοχοίδης, Α. Διαμαντοπούλου κ.α.) ανέλυσαν τα τελευταία δημοσκοπικά δεδομένα και φέρονται να αποφάσισαν ότι πρωταρχικός στόχος τους είναι πλέον ο «επαναπατρισμός» των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που δεν έχουν αποφασίσει να το εγκαταλείψουν οριστικά, δηλαδή η άνοδος των σημερινών ποσοστών που εμφανίζει η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος το επόμενο διάστημα θα επιχειρήσει να ενισχύσει την πίεση προς τον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά για προσωπικές αναμετρήσεις (μέσα και από την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για 2 + 2 debates) καθώς όπως συζητήθηκε οι υψηλοί τόνοι αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ μπορούν να προκαλέσουν τα αντανακλαστικά ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που τοποθετούνται στην δεξαμενή των αναποφάσιστων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να πλασαριστεί ως εγγυητής της υλοποίησης του Μνημονίου 2, το οποίο συνδέει απολύτως με την υλοποίησης της δανειακής σύμβασης της χώρας. Αυτό το κατέστησε άλλωστε σαφές και στη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρέσβη κ. Σμιθ στον οποίο – σύμφωνα με την Ιπποκράτους – αφενός ζήτησε τη βοήθεια των ΗΠΑ τόσο σε επίπεδο διμερών σχέσεων όσο και σε επίπεδο ΕΕ και ΔΝΤ και δεσμεύθηκε ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει ότι έχει υπογράψει στο πλαίσιο του PSI, της δανειακής σύμβασης και του νέου οικονομικού προγράμματος, που ξεκινά μετεκλογικά με τα μέτρα του 2013 και 2014.

Παράλληλα θα ανεβάσει τους τόνους και απέναντι στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διπλή τακτική (ανοίγματα αλλά και επιθέσεις) θα ακολουθήσει απέναντι στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος πάντως έχει την πλάτη του γυρισμένη προς το ΠΑΣΟΚ.

Χθες, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με τη συνάντηση αυτή άνοιξε ο δρόμος για την επιστροφή της κ. Ξενογιαννακοπούλου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αλλά και την κάθοδό της στη Β΄ Αθηνών.

Παράλληλα συζητείται ότι θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια ραντεβού του κ. Βενιζέλου με διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο την επιστροφή τους. Ωστόσο οι αποχωρήσεις συνεχίζονται καθώς χθες και ο Ντίνος Ρόβλιας προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των βουλευτών που δηλώνουν ότι δε θα θέσουν υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές.