«Ένα μεγάλο τμήμα της Νέας Δημοκρατίας -και στην ηγεσία της- βρίσκεται σε πανικό κι αντί να ζητήσει από τη Δικαιοσύνη την πλήρη διαλεύκανση αυτού του σκανδάλου προσπαθεί να πει με δήθεν πολιτικά ή επικοινωνιακά τεχνάσματα ότι τους την έχουμε στημένη» υποστήριξε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας για την υπόθεση Novartis στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία περί πολωνοποίησης της πολιτικής ζωής, ο κ. Ζαχαριάδης είπε: «Η Νέα Δημοκρατία τον τελευταίο 1-1,5 χρόνο επιχειρεί, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να πει ότι κάνουμε τη χώρα Τουρκία, Πολωνία, Βόρεια Κορέα». Υπογράμμισε την ανάγκη να αφεθούν οι δικαστικοί λειτουργοί «να κάνουν με σοβαρότητα τη δουλειά τους».

Σημείωσε ότι οι κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν έχουν καμιά σοβαρότητα» και πρόσθεσε: «Μα δεν καταλαβαίνουν στη Νέα Δημοκρατία ότι το σκάνδαλο Novartis, είτε εμπλέκονται είτε δεν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, είναι ένα διεθνές σκάνδαλο παρέμβασης της Novartis στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα κονδύλια υγείας τα κράτη;»