«Δικαιολογημένη» χαρακτήρισε την αγανάκτηση των πολιτών ο Γιάννης Ραγκούσης, παραδεχόμενος ότι υπάρχει αναξιοπιστία στο ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Σε συνέντευξή του, εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ», ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας είπε ότι το σύνολο του πολιτικού δυναμικού της χώρας δεν κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να πάει μπροστά η χώρα. Όπως είπε, «χρειάζεται ριζική ανανέωση και στα πρόσωπα και στο Σύνταγμα».

Επισήμανε ότι ο πολιτικός πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη, να λέει την αλήθεια και να παλεύει για αυτή μέχρι τελικής πτώσης, συμπληρώνοντας ότι το ελληνικό Σύνταγμα κάκιστα παραγράφει τα αδικήματα των πολιτικών τόσο σύντομα.
Για τα οικονομικά των κομμάτων τόνισε ότι χρειάζονται ριζικές αλλαγές καθώς, όπως είπε, μας συγκρίνουν με την Κολομβία όπου το σύστημα θεωρείται διεφθαρμένο.

Για τις εκλογές, ανέφερε ότι ο σταυρός προτίμησης είναι φαινόμενο αποκλειστικά ελληνικό, «είναι αρωγός πελατειακής σχέσης», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι η μητέρα των μεταρρυθμίσεων είναι η αλλαγή του πολιτικού συστήματος.

Όσον αφορά στα ταξί, σημείωσε ότι το θέμα άνοιξε γιατί το είπε η Βουλή. Οι βουλευτές ζήτησαν να ανοίξουν τα επαγγέλματα κι εγώ αρνήθηκα να κλείσω ένα επάγγελμα. Πάντα έκανα πολιτική αρχών και όχι προσωπική, είπε ο κ. Ραγκούσης. Πρόσθεσε ακόμα ότι δεν μπορούμε να προστατεύουμε τους μαντράδες, όταν μισθοί και συντάξεις μειώνονται και συνεχώς μπαίνουν νέοι φόροι. Από το νομοσχέδιο για τα ταξί οι μόνοι που ζημιώνονται είναι οι μαντράδες ενώ ωφελούνται οι οδηγοί ταξί.

Για τους μετανάστες, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι φταίει προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος το 1991 άνοιξε τα σύνορα με την Αλβανία, καθώς και ο κ. Κ. Καραμανλής που προέβη σε δύο μαζικές νομιμοποιήσεις παράνομων μεταναστών και μάλιστα αδιακρίτως.

Δήλωσε ότι θα ήθελε να είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, όμως σημείωσε ότι θα περιμένει τις τελικές αποφάσεις του προέδρου του κόμματος.