Μήνυμα σύμπνοιας και ομόνοιας απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

«Σήμερα ο ελληνικός λαός δίνει μια σκληρή μάχη. Τότε κανένας δεν πίστευε ότι αυτοί οι ξυπόλητοι Ελληνες θα μπορούσαν να πετύχουν το θαύμα. Και είναι και στιγμή να θυμηθούμε εκείνους τους Φιλέλληνες που διαπνεόμενοι από τις αρχές της Γαλλικής Επανάστασης κατέβηκαν να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό. Σήμερα η κραυγή σε πολλές πόλεις της Ευρώπης “Είμαστε Ολοι Ελληνες” σημαίνει ότι πολλοί καταλαβαίνουν τον δύσκλολο αγώνα που δίνουμε», δήλωσε ο κ. Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε: «Οπως τότε πετύχαμε το ακατόρθωτο έτσι και σήμερα θα πετύχουμε. Με ομόνοια και σύμπνοια δεν θα λυγίσουμε. Για να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια αυτού του λαού που πολλές φορές δεν αξίζει αυτής της ευρωπαϊκής συμπεριφοράς. Θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα. Και στο τέλος θα είμαστε νικητές. Στις πιο κρίσιμες στιγμές ο ελληνικός λαός έδειξε το θάρρος και την αποφασιστικότητά του. Και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε».