Φανερά ενοχλημένος από την τροπή που πήρε σήμερα η συζήτηση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί στο υπουργικό συμβούλιο, εμφανίστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι δε συμφώνησε με το περιεχόμενο διατάξεων που παρουσίασε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μάκης Βορίδης και ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει το νομοσχέδιο ούτε στην κοινοβουλευτική διαδικασία.

«Ο κ. Βορίδης ανέφερε 2-3 φορές στο υπουργικό ότι η συζήτηση με την τρόικα για τα ταξί δεν έχει τελειώσει ακόμη. Οριστικό “OK” της τρόικας δεν έχει ο κ. Βορίδης.» είπε ο κ. Ραγκούσης, αναφερόμενος στο τι συνέβη κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Αναφερόμενος στην απόφασή του να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο ο κ. Ραγκούσης είπε: «Δεν είναι το γινάτι του Ραγκούση, αλλά η δέσμευση της κυβέρνησης που υπέγραψε και της Βουλής, η οποία ψήφισε το μνημόνιο 2, όπου υπάρχει ρητή αναφορά πως δεν πρέπει να υπάρχει κανένας περιορισμός στην είσοδο της αγοράς των ταξί».

Ο κ. Ραγκούσης φάνηκε να αμφισβητεί το γεγονός ότι η τρόικα είναι ενήμερη για το νομοσχέδιο Βορίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας το ακούσουμε από την τρόικα ότι δεν διαφωνεί».

Τέλος, ανέφερε ότι σε λίγη ώρα θα δώσει στη δημοσιότητα δύο ντοκουμέντα: το νομοσχέδιο που επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου ενέκρινε ομόφωνα δύο φορές το υπουργικό συμβούλιο και την αλληλογραφία του με την τρόικα.
«Και ας εξηγήσει η τρόικα πώς δίνουν έγκριση τώρα σε ένα νομοσχέδιο που δεν είναι ομόφωνο» πρόσθεσε.