Δριμεία κριτική εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, με αφορμή νέα ανακοίνωση-παρωδία του Σ. Ξυνίδη.

Όπως είπε, «αυτή τη φορά ο κ. Ξυνίδης επέλεξε να επιτεθεί στον επιμελητηριακό θεσμό, στο ΕΒΕΑ και σε εμένα προσωπικά με μια νέα ανακοίνωση που δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα και απέστειλε στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης, από το Πολιτικό του Γραφείο.

Τουλάχιστον ο κ. Ξυνίδης, τήρησε εδώ τους τύπους και δεν εξέδωσε την ανακοίνωση του με το λογότυπο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Αυτό όμως, δεν τον απαλλάσσει, από το ατόπημα ότι χρησιμοποιεί τον τίτλο του υπουργού σε μια προσωπική ανακοίνωση, την οποία την χαρακτηρίζει το ψεύδος, η εμπάθεια, η πολιτική μικροπρέπεια και οι καλυμμένες απειλές.

Ο κ. Ξυνίδης είναι προφανές ότι μιλά ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και όχι ως αναπληρωτής υπουργός. Και ως “κατ΄ επάγγελμα ΠΑΣΟΚ”, επιχειρεί να σπιλώσει έναν ολόκληρο θεσμό, καθαρά για μικροκομματικά συμφέροντα, εν όψει των επικείμενων εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Θα πρέπει να γνωρίζει, όμως, ο κ. Ξυνίδης, ότι οι εποχές των απειλών, της κατάχρησης εξουσίας και του “πράσινου τσαμπουκά” έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Όσο για τα μισόλογα περί αποστολής στο ΕΒΕΑ Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, του απαντώ ότι οι πόρτες ήταν, είναι και θα είναι πάντα ανοιχτές».