Η απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ, καθώς και η ολοκλήρωση προγραμμάτων και έργων που χρηματοδοτούνται από κοινοτικά κονδύλια,ήταν το αποκλειστικό θέμα της διυπουργικής επιτροπής.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Μεταφορών Μάκη Βορίδη και του υφυπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Δόλλη.

Η παρουσία του Μ.Χρυσοχοίδη επιβεβαίωσε σ ένα βαθμό τις πληροφορίες που θέλουν να έχει ήδη ναυαγήσει η μετακίνηση του στο Δημόσιας Τάξης προκειμένου να καλυφθεί το κενί σ αυτή το κρίσιμο πόστο που άφησε η παραίτηση Παπουτσή προκειμένου να μετάσχει στην κούρσα διαδοχής του ΠΑΣΟΚ.

Πληροφορίες ήθελαν ήδη από χθες το βράδυ να έχει αποφασιστεί η μη μετακίνηση του κ.Χρυσοχοίδη καθώς η αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ είναι ένα επίσης πολύ κρίσιμο ζήτημα το οποία -ας σημειωθεί τέθηκε απ όλες τις πλευρές στην τελευταία σύνοδο κορυφής. Tην απόφαση πάντως αυτή πιθανότατα συνέβαλε και η στάση της ΝΔ η οποία αρνήθηκε να παράσχει στελέχη που θα κάλυπταν το κενό.