«Η ΝΔ έχει στόχο την αυτοδυναμία που είναι και η μοναδική λύση να κυβερνηθεί η χώρα υπό τις παρούσες πολύ δύσκολες συνθήκες» τονίζουν στενοί συνεργάτες του Α. Σαμαρά επιχειρώντας για μια ακόμα φορά να δώσουν τέλος στα σενάρια περί συγκυβέρνησης ΝΔ -ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός υγείας Α. Λοβέρδος έφερε για μια ακόμα φορά το θέμα στην επιφάνεια επιμένοντας ότι το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης δεν μπορεί να αποκλειστεί.

«Δεν υπάρχουν επιδοκιμασίας και αποδοκιμασίες σε ό,τι αφορά την ανάγκη η χώρα να είναι σταθερή» δήλωσε στον «Βήμα 99,5», απευθύνοντας μάλιστα κάλεσμα και στη Δημοκρατική Αριστερά.

«Μία συζήτηση για συνεργασία με τον κ. Κουβέλη θα ήταν ευπρόσδεκτη, δόκιμη και πολύ λογική για την πολιτική μας φυσιογνωμία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η όλη συζήτηση πάντως προκαλεί εκνευρισμό όχι μόνο στη Συγγρού αλλά και στην Ιπποκράτους καθώς και τα δύο μεγάλα κόμματα θεωρούν ότι η ανακίνηση τώρα θέματος συγκυβέρνησης υπονομεύει τον προεκλογικό αγώνα τους αφού δίνει την εντύπωση στους ψηφοφόρους ότι είτε ψηφίσουν ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ το αποτέλεσμα είναι δεδομένο. Τα επιτελεία και των δυο κομμάτων κάνουν την ίδια ακριβώς εκτίμηση.

Ότι η συζήτηση περί συγκυβέρνησης ενισχύει τα κόμματα της αριστεράς και μειώνει τις πιθανότητες αυτοδυναμίας.