Σειρά καθοριστικών συναντήσεων θα έχει σήμερα και αύριο ο Α. Σαμαράς στις Βρυξέλλες όπου μετέβη για να παραστεί στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενόψει της συνόδου κορυφής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η σημερινή συνάντηση με το πρόεδρο του Eurogroup κ. Γιούνκερ ο οποίος μόλις πριν δύο 24ωρα προχώρησε σε ευθείες υποδείξεις στο ελληνικό πολιτικό σύστημα προτρέποντας το σε συμμαχίες που θα διασφαλίσουν την συνέχιση της ίδιας πολιτικής που αποφασίστηκε για την ενεργοποίηση της δανειακής σύμβασης.

Με δεδομένο ότι οι υπόγειες πιέσεις Γιούνκερ… επιτάσσουν και την μη διενέργεια εκλογών και την παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, η συνάντηση με τον Α. Σαμαρά αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις μεσοπρόθεσμες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Βέβαια ο πρόεδρος της ΝΔ φρόντισε χθες από το βήμα της Βουλής να ξεκαθαρίσει ότι η χώρα όχι μόνο θα πάει σε εκλογές αλλά ότι ήδη βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο με καταληκτική ημερομηνία τα τέλη Απριλίου.

Αύριο στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ ο Α. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με την Α. Μέρκελ και τον Μπαρόζο ενόψει της συνόδου όπου και πάλι το ελληνικό ζήτημα θα είναι πρώτο στην ατζέντα των ηγετών.